Buradasın
Karniyarik yaparken patlıcan nasıl kızartılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnıyarık yaparken patlıcanları kızartmak için şu adımlar izlenebilir:
- Bol suda yıkanan patlıcanlar, pijamalı şekilde soyulur ve tuzlu suda bekletilir 12.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı bir tavada kızdırılır 1.
- Yemeklik doğranan bir adet soğan tavaya eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur 1.
- İki adet doğranmış yeşil biber ilave edilir ve kavurmaya devam edilir 1.
- 350 gram orta yağlı kıyma eklenir ve soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirilir 1.
- Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; iki diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, birer çay kaşığı tuz ve karabiber eklenir 1.
- İki adet küp doğranmış domates eklenir, beş dakika kadar pişirildikten sonra ocağın altı kısılır ve bir avuç doğranmış maydanoz eklenip son kez karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır 1.
- Acısını alıp, pijamalı soyulan patlıcanlar kızartılır 1.
- Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirilen patlıcanların orta kısımları yarın 1.
- Hazırlanan iç harçtan bol bol eklenir 1.
- Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri eklenir 1.
Karnıyarık yaparken patlıcanları kızartmak için kullanılan tarif, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: