Buradasın
Karniyarik yaparken patlıcan nasıl kızartılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnıyarık yaparken patlıcanı kızartmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Patlıcanları yıkayın ve ikiye kesin 2.
- İç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkararak oyuk hale getirin 23.
- Kesilen patlıcanları tuzlu suda bekletin 23. Bu işlem, patlıcanların acılığını alacak ve fazla suyu emerek kızartma sırasında daha az yağ çekmelerini sağlayacaktır 2.
- Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra patlıcanları durulayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın 2.
- Yağın yeterince ısındığından emin olun 2. Yağ, 180-190 dereceye ulaştığında kızartma işlemine geçilebilir 2.
- Patlıcanları kızartırken, çok fazla parçayı aynı anda koymamaya özen gösterin 2.
- Patlıcanları her iki tarafının da eşit şekilde kızarması için çevirin ve altın rengi alana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: