Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan dolması harcı hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç 1;
- 150 gr kıyma 1;
- 1/2 çay bardağı arpa şehriye 1;
- 8 adet patlıcan 1;
- taze nane 1;
- maydanoz 1;
- pul biber 1;
- karabiber 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 1 adet soğan 1;
- sıvı yağ 1.
Hazırlanışı:
- Patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin 1.
- Bir tavaya sıvı yağı koyun ve yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Üzerine kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun 1.
- Daha sonra pirinç, şehriye, maydanoz, nane ve baharatları ekleyip kavurun 1.
- Ardından ocaktan alın 1.
- Patlıcanların içlerini, hazırladığınız iç harçla doldurun 1.
- Üzerini domatesle kapatın ve tencereye dizin 1.
- Tencereye su doldurun ve orta ateşte pişirin 1.
- Üzerinde hafif sıvı yağ gezdirin ve biraz tuz serpip 40 dakika pişirin 1.
Alternatif bir tarif:
Kıymalı pirinçli taze patlıcan dolması için:
- 1 kg taze patlıcan (5 adet) 2;
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 adet orta boy soğan 2;
- 2 adet orta boy domates 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- 1 çay bardağı pirinç 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (iç için) 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (dolmanın suyu için) 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz (iç için) 2;
- 2 su bardağı kaynar su 2.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: