• Buradasın

    Patlıcan dolma harcı nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patlıcan dolması harcı için gerekli malzemeler:
    • 1 çay bardağı pirinç 1;
    • 200 gram orta yağlı kıyma 1;
    • 1 adet orta boy soğan 1;
    • 3 diş sarımsak 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
    • 1/5 demet maydanoz 1;
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı pul biber 1;
    • 1 tatlı kaşığı nane 1.
    Hazırlanışı:
    1. Pirinçleri güzelce yıkayın 1.
    2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın 1.
    3. Maydanozları ince ince kıyın 1.
    4. Domatesi rendeleyin 1.
    5. Tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın 1.
    Harcı, patlıcanların içine doldurup tencereye dizerek dolmayı pişirebilirsiniz 1.
    Dolma harcını, pilavlık pirinç yerine iri bulgur kullanarak da hazırlayabilirsiniz 1. Ayrıca, arzu edilen baharat veya taze yeşillikler eklenebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuru patlıcan dolma kaç saat pişer?

    Kuru patlıcan dolması, 35-40 dakika kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi, kullanılan tarife ve dolmaların türüne göre değişiklik gösterebilir. Zeytinyağlı kuru patlıcan dolmasının pişip pişmediğini anlamak için bir çatalla kontrol edilebilir; patlıcanlar kolayca bıçakla kesiliyorsa ve iç harç tamamen yumuşamışsa, dolmalar pişmiştir.

    Dolma nasıl yapılır?

    Dolma yapımı için iki farklı tarif önerisi: 1. Etli Biber Dolması Tarifi: Malzemeler: - 15 adet orta boy dolmalık biber - 250 gr. dana kıyma - 1 su bardağı dolmalık pirinç - 50 gr. margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ - 2-3 adet domates - Yarım demet maydanoz - 1 orta boy kuru soğan - 1 çorba kaşığı domates salçası - 2 su bardağı sıcak su - Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane Yapılışı: 1. Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısmını kapak yapılabilecek şekilde bıçakla kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın. 2. Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartarak kıyın. 3. Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin veya sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. 4. Bir tatlı kaşığı yardımıyla biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin. 5. Doldurulmuş dolmalık biberleri tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin. 6. Kalan yağı ve domates salçasını küçük bir kapta kavurarak içine iki bardak kaynar su ilave edin. 7. Hazırladığınız sosu biberlerin yanından tencereye koyun. 8. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin. 9. Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir. 2. Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi: Malzemeler: - 16 adet dolmalık biber - 3-4 adet domates (dolmanın üzeri için) - 1 su bardağı zeytinyağı - 7 adet büyük boy soğan - 3 su bardağı pirinç (nişastası gidene kadar yıkanmış) - Tuz, karabiber, kuru nane, 2,5 yemek kaşığı toz şeker

    Kıymalı patlıcan yemeğinin içine ne konur?

    Kıymalı patlıcan yemeğinin içine şu malzemeler konur: Patlıcan. Kıyma. Kuru soğan. Biber. Domates. Salça. Sarımsak. Zeytinyağı veya sıvı yağ. Su. Baharatlar.

    Dolmalık patlıcan nasıl seçilir?

    Dolmalık patlıcan seçerken dikkat edilmesi gerekenler: Şekil: Eğri patlıcanlar yerine düz şekilli patlıcanlar tercih edilmelidir. Boyut: Orta boy patlıcanlar seçilmelidir. Etlilik: Dolmalık patlıcan olarak tombul ve etli patlıcanlar seçilmelidir. Çekirdek: Büyük patlıcanlar acı tat içerebilir, küçük ve olgunlaşmamış patlıcanlar tercih edilmelidir. Kabuk: Taze, parlak kabuklu patlıcanlar seçilmelidir. Sapı: Patlıcanın sapı kahverengi değil, yeşil olmalıdır. Ayrıca, patlıcanın sapı ile beraber kurutulacağı durumlarda sap patlıcan tercih edilebilir.

    Patlıcan dolması içine ne konur?

    Patlıcan dolması içine konabilecek malzemelerden bazıları şunlardır: pirinç veya bulgur; orta yağlı kıyma; kuru soğan; sarımsak; domates; salça; maydanoz; zeytinyağı; tuz; karabiber. Patlıcan dolması harcına, arzuya göre farklı baharatlar veya taze yeşillikler eklenebilir.

    Dolma içi nasıl hazırlanır?

    Dolma içi hazırlamak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı pirinç; 1,5 su bardağı pilavlık bulgur; 3 adet soğan; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 su bardağı sıvı yağ; 1’er tutam tuz, pul biber, karabiber, nane; 2-3 adet limon tuzu; İsteğe bağlı maydanoz. Hazırlanışı: 1. Soğanı küpler halinde doğrayın ve tavaya alarak kavurun. 2. Kavrulan soğana salçaları ve baharatları ilave edin. 3. Ardından yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyerek 2 dakika kadar kavurun. 4. Üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin. 5. Su çekince ocağı kapatın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Dolma içini pişirirken hafif çiğ bırakmaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca, etli dolma içi hazırlamak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 3 soğan; 2 diş sarımsak; 350 gr dana kıyma; 1 su bardağı pirinç; 1 çay bardağı ayçiçeği yağı; 3 orta boy domates; Yarım demet ince kıyılmış maydanoz; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı nane; Tuz; Karabiber; Kırmızı pul biber; Kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Sarımsak ve soğanları kıyın. 2. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. 3. Domatesi küçük küçük doğrayın. 4. Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. 5. Maydanozu da ince ince kıyın. 6. Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz

    Patlıcan sosuna hangi baharatlar konur?

    Patlıcan sosuna eklenebilecek bazı baharatlar: Acı pul biber; Kekik; Biberiye; Tuz; Karabiber. Baharat kullanımı, kişisel damak zevkine bağlıdır.