• Buradasın

    Patlıcan dolma harcı nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patlıcan dolması harcı için gerekli malzemeler:
    • 1 çay bardağı pirinç 1;
    • 200 gram orta yağlı kıyma 1;
    • 1 adet orta boy soğan 1;
    • 3 diş sarımsak 1;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
    • 1/5 demet maydanoz 1;
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı pul biber 1;
    • 1 tatlı kaşığı nane 1.
    Hazırlanışı:
    1. Pirinçleri güzelce yıkayın 1.
    2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın 1.
    3. Maydanozları ince ince kıyın 1.
    4. Domatesi rendeleyin 1.
    5. Tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın 1.
    Harcı, patlıcanların içine doldurup tencereye dizerek dolmayı pişirebilirsiniz 1.
    Dolma harcını, pilavlık pirinç yerine iri bulgur kullanarak da hazırlayabilirsiniz 1. Ayrıca, arzu edilen baharat veya taze yeşillikler eklenebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dolma nasıl yapılır?

    Biber dolması yapmak için gerekli malzemeler: 8 adet orta boy dolmalık biber; 100 gram orta yağlı dana kıyma; 1,5 su bardağı pirinç; 1 adet orta boy kuru soğan; 1 adet küçük boy domates; 1/2 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı nane; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 su bardağı sıcak su; 1/4 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Kuru soğan ve domatesi rendeleyin. 2. Pirinçleri yıkayıp hazır edin. 3. Kıyma, rendelenmiş domates, rendelenmiş kuru soğan ve salçayı bir kaba alın. 4. Üzerine nane, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırarak harmanlayın. 5. Dolmalık biberlerin sap kısımlarını yuvarlak şekilde kesin ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. 6. Hazırladığınız kıymalı iç harcı biberlere doldurun. 7. Sap kısımlarını kapak olacak şekilde bastırmadan kapatın. 8. Domates salçası ve tuzu karıştırıp sıcak suyu ekleyin, sos hazırlayın. 9. Salçalı sosu biberlerin üzerine gezdirin. 10. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Püf noktaları: Dolma biberlerin kapak kısımlarında domates kullanabilirsiniz. Pirinçlerin sert kalmaması için iç harcı kavurmadan hazırlamak ve yeterli süre pişirmek önemlidir. Dolmaların kenarlarını delmek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayabilir. Yoğurt eşliğinde servis edilebilir.

    Dolma içi nasıl hazırlanır?

    Dolma içi hazırlamak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı pirinç; 1,5 su bardağı pilavlık bulgur; 3 adet soğan; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 su bardağı sıvı yağ; 1’er tutam tuz, pul biber, karabiber, nane; 2-3 adet limon tuzu; İsteğe bağlı maydanoz. Hazırlanışı: 1. Soğanı küpler halinde doğrayın ve tavaya alarak kavurun. 2. Kavrulan soğana salçaları ve baharatları ilave edin. 3. Ardından yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyerek 2 dakika kadar kavurun. 4. Üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin. 5. Su çekince ocağı kapatın ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Dolma içini pişirirken hafif çiğ bırakmaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca, etli dolma içi hazırlamak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: 3 soğan; 2 diş sarımsak; 350 gr dana kıyma; 1 su bardağı pirinç; 1 çay bardağı ayçiçeği yağı; 3 orta boy domates; Yarım demet ince kıyılmış maydanoz; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 çay kaşığı nane; Tuz; Karabiber; Kırmızı pul biber; Kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Sarımsak ve soğanları kıyın. 2. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. 3. Domatesi küçük küçük doğrayın. 4. Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. 5. Maydanozu da ince ince kıyın. 6. Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz

    Patlıcan dolması içine ne konur?

    Patlıcan dolması içine konabilecek malzemelerden bazıları şunlardır: pirinç veya bulgur; orta yağlı kıyma; kuru soğan; sarımsak; domates; salça; maydanoz; zeytinyağı; tuz; karabiber. Patlıcan dolması harcına, arzuya göre farklı baharatlar veya taze yeşillikler eklenebilir.

    Dolmalık patlıcan nasıl seçilir?

    Dolmalık patlıcan seçerken dikkat edilmesi gerekenler: Şekil: Eğri patlıcanlar yerine düz şekilli patlıcanlar tercih edilmelidir. Boyut: Orta boy patlıcanlar seçilmelidir. Etlilik: Dolmalık patlıcan olarak tombul ve etli patlıcanlar seçilmelidir. Çekirdek: Büyük patlıcanlar acı tat içerebilir, küçük ve olgunlaşmamış patlıcanlar tercih edilmelidir. Kabuk: Taze, parlak kabuklu patlıcanlar seçilmelidir. Sapı: Patlıcanın sapı kahverengi değil, yeşil olmalıdır. Ayrıca, patlıcanın sapı ile beraber kurutulacağı durumlarda sap patlıcan tercih edilebilir.

    Kıymalı patlıcan yemeğinin içine ne konur?

    Kıymalı patlıcan yemeğinin içine şu malzemeler konur: Patlıcan. Kıyma. Kuru soğan. Biber. Domates. Salça. Sarımsak. Zeytinyağı veya sıvı yağ. Su. Baharatlar.

    Patlıcan sosuna hangi baharatlar konur?

    Patlıcan sosuna eklenebilecek bazı baharatlar: Acı pul biber; Kekik; Biberiye; Tuz; Karabiber. Baharat kullanımı, kişisel damak zevkine bağlıdır.

    Kuru patlıcan dolma kaç saat pişer?

    Kuru patlıcan dolması, 35-40 dakika kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi, kullanılan tarife ve dolmaların türüne göre değişiklik gösterebilir. Zeytinyağlı kuru patlıcan dolmasının pişip pişmediğini anlamak için bir çatalla kontrol edilebilir; patlıcanlar kolayca bıçakla kesiliyorsa ve iç harç tamamen yumuşamışsa, dolmalar pişmiştir.