Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebili incirli tatlı yapımı için gerekli malzemeler:
- Kuru pasta malzemeleri: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 kahve fincanı süt, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 6 adet kuru incir (ince kıyılmış), 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1.
- Muhallebi malzemeleri: 1 litre süt, 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket krem şanti, 1 paket vanilin 1.
- Şerbet malzemeleri: 1,5 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1 tatlı kaşığı şeker 1.
- Süsleme malzemeleri: 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi, 1 yemek kaşığı Antep fıstığı tozu 1.
Hazırlanışı:
- Kuru pasta malzemelerini bir kapta iyice çırpın 1.
- İncecik kıyılmış kuru incirleri ve cevizleri ekleyerek karıştırın 1.
- Yağlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Fırından aldıktan sonra tamamen soğumaya bırakın 1.
- Bu esnada, muhallebi için süt, nişasta, un ve şekeri bir tencerede karıştırıp, sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Krem şanti ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan kuru pastanın üzerine muhallebiyi dökün 1.
- Daha sonra şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın ve soğuyan tatlıya gezdirin 1.
- Son olarak Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin 1.
Alternatif bir incirli muhallebili tatlı tarifi için Lezzet dergisinin web sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: