Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebili incirli tatlı yapmak için gerekli malzemeler:
- Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 6 kuru incir, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 23.
- Muhallebisi için: 1 litre süt, 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 poşet toz krem şanti, 1 yemek kaşığı tereyağı 24.
- Keki ıslatmak için: 1,5 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1 tatlı kaşığı şeker 24.
- Üzeri için: Hindistan cevizi 24.
Yapılışı:
- İncirleri bir kaseye alarak ılık su ekleyip 5 dakika bekletin, ardından sudan çıkarıp kurulayın ve küçük küpler halinde doğrayın 23.
- Yumurta ve şekeri bir kapta mikserle en az 5 dakika çırpın 23.
- Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip kısa bir süre karıştırın, ardından ceviz ve incirleri ekleyin, spatula ile karıştırın 23.
- Yağlanmış borcama kek hamurunu yayın ve 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin 24.
- Şerbet için su, kahve ve şekeri karıştırın, sıcak keki bu karışımla ıslatın 24.
- Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp pişirin, ocaktan alınca tereyağı ve krem şantiyi ekleyin, mikserle çırpın 24.
- Hazır olan muhallebiyi kekin üzerine yayın ve buzdolabında bir gece dinlendirin 24.
Servis ederken üzerine toz tarçın ve çekilmiş ceviz ekleyebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: