Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İncirli muhallebili kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 6 adet kuru incir 13;
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) 13;
- 1 yemek kaşığı un 13;
- 3 adet yumurta 13;
- 1,5 çay bardağı toz şeker 13;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 13;
- yarım çay bardağı süt 13;
- 1,5 su bardağı un 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilin 13.
Muhallebi için:
- 1 litre süt 13;
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1;
- 2 yemek kaşığı un 13;
- yarım su bardağı toz şeker 13;
- 1 paket vanilin 13.
Şerbet için:
- 1 su bardağı su 13;
- yarım su bardağı toz şeker 13;
- 1 yemek kaşığı granül kahve 13;
- 1 su bardağı süt 13.
Yapılışı:
- Bir kasede doğradığınız incirleri, cevizleri, unu ve tarçını karıştırın 1.
- Kekini hazırlamak için, derin bir karıştırma kasesinde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın 1.
- Üzerine sıvı yağ, süt, 1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra tekrar çırpın 1.
- Hazırladığınız incirli ve cevizli karışımı kek harcının içerisine ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın 1.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı kek kalıbının içerisine kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-45 dakika kadar pişirin 1.
- Kek pişerken bir sos tenceresinde su, 1/2 su bardağı toz şekeri, 1 yemek kaşığı granül kahveyi eriyene kadar karıştırın ve ardından üzerine soğuk sütü ekledikten sonra ocaktan alın 1.
- Kek fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra kahveli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün ve çekmesini bekleyin 1.
- Şerbet çektikten sonra üzerine muhallebiyi
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: