Buradasın
Saray Sarmasının kıvamı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saray sarmasının kıvamı, ne çok sıvı ne de çok katı olmalı; orta yoğunlukta, pürüzsüz bir dokuda hazırlanmalıdır 3.
Muhallebinin kıvamını belirlemek için şu noktalara dikkat edilebilir:
- Muhallebi, kıvam alıncaya kadar karıştırılmalıdır 25.
- Ocaktan alındıktan sonra içine tereyağı ve vanilin eklenmelidir 15.
- Muhallebi çok akışkan değil, hafif yoğun kıvamlı olmalıdır 3.
- Ne çok cıvık ne de kesilecek kadar katı olmalıdır 3.
Ayrıca, muhallebinin tepsiye döküldüğünde de ne çok kalın ne de çok ince dökülmemesi gerektiği, aksi halde rulo yaparken kırılmalar yaşanabileceği belirtilmiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: