Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kazandibinin püf noktaları şunlardır:
- Muhallebi Kıvamı: Sütü kaynattıktan sonra nişastalı karışımı eklemek, muhallebinin daha pürüzsüz olmasını sağlar 1.
- Blender Kullanımı: Kıvam alan muhallebiyi ocaktan almadan önce blender veya çırpma teli ile çırpmak, pütür pütür olmasını engeller 1.
- Tepsinin Yakılması: Tepsideki muhallebiyi yakarken çok fazla yakmamaya özen göstermek, tatlının tepsiden ayrılmasını kolaylaştırır 2.
- Malzeme Ölçüleri: Malzeme listesindeki ölçüleri aynı oranda kullanmak, muhallebi kıvamının doğru olmasını sağlar 2.
- Dinlendirme: Tatlıyı buzdolabında en az 6 saat dinlendirmek, lezzetini artırır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: