Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kazandibinin püf noktaları:
- Malzeme kalitesi: Tam yağlı süt kullanmak, tatlının kıvamını ve lezzetini artırır 34.
- Karamelize taban: Tavaya veya tepsiye pudra şekeri serpmek, tatlının altının karamelize olmasını sağlar 13. Taban hafifçe kahverengileşene kadar kısık ateşte pişirilmelidir 3.
- Sürekli karıştırma: Muhallebi pişerken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve dibin tutmasını engeller 13.
- Soğutma: Tatlı, pişirdikten sonra buzdolabında en az 4-5 saat bekletilmelidir 34.
- Servis: Tatlıyı, yanık kısmı üstte kalacak şekilde dilimlemek veya rulo yapmak gerekir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: