Lahana Makarnası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1-1,5 kilogram beyaz lahana - 200 gram makarna (tercihen kısa boy) - 1 çay kaşığı karabiber - 1,5 çay kaşığı tuz - 3/4 su bardağı rendelenmiş peynir (çeşitli peynirler kullanılabilir) - 2 yemek kaşığı zeytinyağı Beşamel Sos İçin: - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1,5 yemek kaşığı un - 1,5 su bardağı süt - 1 çay kaşığı tuz - 1/2 çay kaşığı karabiber - 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: 1. Beyaz lahanayı ince ince doğrayın. 2. Makarnayı, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın ve süzün. 3. Zeytinyağını tencereye alın ve doğranmış beyaz lahanayı yumuşayana kadar soteleyin, tuz ve karabiberi ekleyin. 4. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip hafifçe kavurun. 5. Sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın, beşamel sos kıvamını alıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiberi ilave edin. 6. Haşlanmış makarnayı ve sotelenmiş beyaz lahanayı beşamel sosun içine ekleyin, iyice karıştırın. 7. Rendelediğiniz peynirleri ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. 8. Sıcak servis yapın.