Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahana Makarnası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1-1,5 kilogram beyaz lahana 12
- 200 gram makarna (tercihen kısa boy) 12
- 1 çay kaşığı karabiber 12
- 1,5 çay kaşığı tuz 12
- 3/4 su bardağı rendelenmiş peynir (çeşitli peynirler kullanılabilir) 12
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 12
Beşamel Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 12
- 1,5 yemek kaşığı un 12
- 1,5 su bardağı süt 12
- 1 çay kaşığı tuz 12
- 1/2 çay kaşığı karabiber 12
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri 12
Yapılışı:
- Beyaz lahanayı ince ince doğrayın 12.
- Makarnayı, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın ve süzün 12.
- Zeytinyağını tencereye alın ve doğranmış beyaz lahanayı yumuşayana kadar soteleyin, tuz ve karabiberi ekleyin 12.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip hafifçe kavurun 12.
- Sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırın, beşamel sos kıvamını alıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiberi ilave edin 12.
- Haşlanmış makarnayı ve sotelenmiş beyaz lahanayı beşamel sosun içine ekleyin, iyice karıştırın 12.
- Rendelediğiniz peynirleri ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: