Tortiglioni makarna çeşitli soslarla birlikte tüketilebilir. İşte iki farklı tortiglioni makarna tarifi: 1. Meksika Usulü Tortiglioni: Bu tarifte tortiglioni makarna, kıyma, domates, sriracha sosu, mısır ve jalapeno turşusu ile hazırlanır. Yapılışı şu şekildedir: - Zeytinyağında kıymayı kavurun ve üzerine soğanı ekleyin. - Soğan pembeleşince doğranmış domates, sriracha, tuz ve karabiberi ilave edip 4-5 dakika pişirin. - Ardından mısır ve jalapeno biber turşusunu ekleyin. - Haşladığınız makarnayı kıymalı harç ile karıştırın ve rendelenmiş kaşarı ilave edin. - Peynirler eriyince sıcak olarak servis edin. 2. Sebzeli Tortiglioni: Bu tarifte ise tortiglioni makarna, tereyağı, zeytinyağı, soğan, sarımsak, sivri biber, havuç, kabak ve mantar ile birlikte pişirilir. Yapılışı şu şekildedir: - Tencerede yağı eritip ince doğranmış soğan, sivri biber ve sarımsağı ekleyin. - Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun ve minik küpler şeklinde doğradığınız havucu ekleyin. - Biraz piştikten sonra küp şeklindeki kabakları ve doğranmış mantarları ekleyin. - En son domates ve domates sosunu ekleyip kapağı kapatarak suyu kalana dek pişirin. - Tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın ve ocağı kapatın. - Süzülmüş makarna ve sosu birleştirin. - İsteğe göre üzerine kaşar peyniri veya sert bir peynir rendeleyebilirsiniz.