Buradasın
Fırında makarna yaparken hangi beşamel kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 4 yemek kaşığı un 12;
- 5 su bardağı süt 1;
- Tuz, beyaz biber, muskat 1;
- 2 su bardağı kaşar peyniri (rende) 12.
Hazırlanışı:
- Tereyağını eritip üzerine unu ekleyin ve kavurun 12.
- Kavrulan una sütü ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirin 12.
- Tuz, beyaz biber ve muskatı ekleyip karıştırın 1.
- Hafif akışkan bir kıvam alan beşameli ocaktan alıp içine kaşar peynirini ilave edin ve peynir eriyene kadar karıştırın 1.
- Haşladığınız makarnayı bu peynirli beşamelin içine ekleyip iyice karıştırın ve cam fırın kabına aktarın 1.
- Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: