Kore usulü mantar yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Kore Usulü Mantar Salatası Tarifi: - Malzemeler: 400 gr mantar, 4 diş sarımsak, 1.5 çay kaşığı susam, 50 ml sıvı yağ, 3 çorba kaşığı elma sirkesi, 1/4 çay kaşığı kişniş, 2 yemek kaşığı soya sosu, bir tutam maydanoz, 2 adet defne yaprağı, karabiber, yenibahar, tuz. - Hazırlanışı: 1. Mantarları yıkayıp sarımsak, dereotu ve maydanozu doğrayın. 2. Bir kapta sıvı yağ, soya sosu, sirke, baharatlar, sarımsak ve yeşillikleri birleştirin. 3. Tavada susamları kavurun. 4. Mantarları kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayıp bir cam kap içine alın. 5. Üzerine hazırladığınız sosu ve susamları döküp karıştırın. 6. Ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. 2. Mandu (Kore Mantısı) Tarifi: - Malzemeler: 1 adet yumurta, 4 su bardağı un, göz kararına göre ılık su, 250 gram kıyma, 1 yemek kaşığı susam yağı veya sıvı yağ, 1/2 demet yeşil soğan, 1 adet tofu, 2 adet pırasa (ince doğranmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. - Hazırlanışı: 1. Un, ılık su ve yumurtayı bir kabın içine alıp yoğurun. 2. Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin. 3. Dinlendirme işleminin ardından hamuru 4 parçaya ayırın ve oklava yardımıyla açın. 4. Bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin. 5. Kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı ince ince doğrayın. 6. Doğradığınız sebzelerin üzerine tofu, susam yağı, kıyma, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın. 7. Hazırladığınız iç harcı, yuvarlak biçimde kesilen hamurun ortasına yerleştirin ve yarım ay olacak şekilde kapatın. 8. Kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.