Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gyeran-ppang (Güney Kore yumurtalı ekmeği) yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 2;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu 2;
- 1/2 çay kaşığı tuz 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 4 adet yumurta 2;
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı) 2;
- Yeşil soğan (isteğe bağlı, doğranmış) 2;
- Bitkisel yağ (kızartmak için) 2.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın 2.
- Un karışımına sıvı yağ ve sütü ekleyin, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın 2.
- Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın, hamura ekleyin ve karıştırın 2.
- Tuz, karabiber ve yeşil soğan gibi isteğe bağlı baharatları ekleyin 2.
- Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içine biraz bitkisel yağ ekleyin 2.
- Tavayı iyice yağlayın 2.
- Tavaya hamur karışımından 1 kepçe dökün ve üzerine hemen bir yumurta kırın 2.
- Hamuru yavaşça yumurtanın etrafına yayın 2.
- Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin 2.
- Hamur kabarana ve alt tarafı altın rengi olana kadar pişirin 2.
- Spatula yardımıyla dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde pişirin 2.
- Pişen gyeran-ppang’ları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmesi için bekletin 2.
- Sıcak olarak servis yapın 2.
Ppang Moda'da yapılan Kore tostu için:
- Sütle hazırlanan pofuduk shokupan ekmeğinin içine, menüdeki çeşitliliğe göre ürün eklenir 4.
Ppang Moda'nın internet sitesinden veya sosyal medya hesaplarından güncel bilgilere ulaşılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: