Buradasın
Kore usulü jajangmyeon nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kore usulü jajangmyeon yapmak için gerekli malzemeler:
- 400-500 gram domuz eti (karın veya omuz) 1;
- 1 büyük kuru soğan 1;
- 1 orta boy kabak 1;
- 2 orta boy patates 1;
- 1/4 küçük beyaz lahana (isteğe bağlı) 1;
- 5-6 yemek kaşığı Kore siyah fasulye ezmesi (chunjang) 1;
- 4 yemek kaşığı bitkisel yağ 1;
- 2 yemek kaşığı şeker (esmer veya beyaz) 1;
- 3 su bardağı su veya tavuk/et suyu 1;
- 2 yemek kaşığı patates nişastası 1;
- 4 yemek kaşığı soğuk su 1;
- 1 adet salatalık (kibrit çöpü şeklinde doğranmış), haşlanmış yumurta veya tatlı mısır taneleri (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Malzemeleri hazırlayın: Soğanı, kabağı ve patatesi yaklaşık 1-2 cm’lik küpler halinde doğrayın 1. Lahanayı da benzer boyutta kesin 1. Eti sebzelerle uyumlu olacak şekilde doğrayın 1.
- Siyah fasulye ezmesini (chunjang) kavurun: Geniş bir wok veya derin bir tavaya yağı alın ve orta ateşte ısıtın 1. Chunjang ezmesini ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun 1.
- Eti ve sebzeleri pişirin: Aynı tavada kalan yağa doğradığınız etleri ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun 1. Ardından soğan ve patatesi ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin 1. Son olarak kabak ve lahanayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin 1.
- Sosu birleştirin ve pişirin: Kavurduğunuz siyah fasulye ezmesini (chunjang) tekrar tavaya ekleyin ve sebzelerle birlikte 1-2 dakika karıştırarak bütünleşmesini sağlayın 1. Şekeri ekleyip karıştırın 1. Ardından suyu (veya tavuk suyunu) tavaya dökün 1. Sosu kaynamaya bırakın 1.
- Kıvam verin: Sos kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5-7 dakika kadar, patatesler yumuşayana dek pişirin 1. Ayrı bir kapta hazırladığınız nişastalı suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak sosa ekleyin 1. Sosun anında kalınlaştığını ve parlak
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: