Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kore usulü mantar yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Kore Usulü Mantar Salatası Tarifi:
- Malzemeler: 400 gr mantar, 4 diş sarımsak, 1.5 çay kaşığı susam, 50 ml sıvı yağ, 3 çorba kaşığı elma sirkesi, 1/4 çay kaşığı kişniş, 2 yemek kaşığı soya sosu, bir tutam maydanoz, 2 adet defne yaprağı, karabiber, yenibahar, tuz 1.
- Hazırlanışı:
- Mantarları yıkayıp sarımsak, dereotu ve maydanozu doğrayın 1.
- Bir kapta sıvı yağ, soya sosu, sirke, baharatlar, sarımsak ve yeşillikleri birleştirin 1.
- Tavada susamları kavurun 1.
- Mantarları kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayıp bir cam kap içine alın 1.
- Üzerine hazırladığınız sosu ve susamları döküp karıştırın 1.
- Ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin 1.
- Mandu (Kore Mantısı) Tarifi:
- Malzemeler: 1 adet yumurta, 4 su bardağı un, göz kararına göre ılık su, 250 gram kıyma, 1 yemek kaşığı susam yağı veya sıvı yağ, 1/2 demet yeşil soğan, 1 adet tofu, 2 adet pırasa (ince doğranmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber 2.
- Hazırlanışı:
- Un, ılık su ve yumurtayı bir kabın içine alıp yoğurun 2.
- Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin 2.
- Dinlendirme işleminin ardından hamuru 4 parçaya ayırın ve oklava yardımıyla açın 2.
- Bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin 2.
- Kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı ince ince doğrayın 2.
- Doğradığınız sebzelerin üzerine tofu, susam yağı, kıyma, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın 2.
- Hazırladığınız iç harcı, yuvarlak biçimde kesilen hamurun ortasına yerleştirin ve yarım ay olacak şekilde kapatın 2.
- Kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: