• Buradasın

    Kimçi tarifi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1,5-2 kg Çin lahanası (Napa Cabbage) 23;
    • 1/4 adet Japon turpu (normal turp da kullanılabilir) 2;
    • 1 havuç 23;
    • 1 demet taze soğan 23;
    • 1 kase salamura tuzu 2;
    • 2 su bardağı su 23;
    • 2 yemek kaşığı tatlı pirinç unu (yoksa normal un veya pirinç unu) 23;
    • 2 yemek kaşığı esmer şeker (yoksa beyaz şeker) 23;
    • 1 soğan 23;
    • 15-20 diş sarımsak 23;
    • 1 yemek kaşığı (tepeleme) zencefil (rendelenmiş) 23;
    • 1/2 kase acı kırmızı pul biber 23;
    • 1/2 kase balık sosu (isteğe bağlı) 23.
    Yapılışı:
    1. Lahanaları yıkayın ve ortadan ikiye bölerek yaprak ve dip kısımlarını tuzlayın 23.
    2. 3-4 saat tuzda bekletip sudan geçirin 23.
    3. Pirinç unu ve su karışımını ocakta pişirin, kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip karıştırın 23.
    4. Turp ve havucu jülyen kesin, taze soğanları uzunlamasına doğrayın 2.
    5. Soğuyan unlu karışıma blenderdan geçen soğan, sarımsak ve zencefili ekleyin, acı toz biber ve doğranan sebzeleri de ekleyerek karıştırın 23.
    6. Süzülmüş lahana yapraklarının arasına hazırladığınız harcı sürüp, yaprak kısmını katlayarak cam veya porselen kaplara yerleştirin 2.
    7. 24-36 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp 2-3 hafta saklayabilirsiniz 2.
    Kimchi, başlangıçta dışarıda 2 gün bekletildikten sonra buzdolabında saklanmalıdır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kimçi kaç günde olur?

    Kimchi'nin (Kore turşusu) hazır hale gelmesi oda sıcaklığında 2 ila 3 gün sürer. Daha kısa süreli fermantasyon, daha az ekşi ve daha gevrek bir kimchi verirken, daha uzun süreli fermantasyon daha ekşi ve yumuşak bir sonuç sağlar. Kimchi, başlangıçta dışarıda 2 gün bekletildikten sonra buzdolabında saklanmalıdır.