Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kimchi (Kore Turşusu) Tarifi:
Malzemeler:
- 1,5-2 kg Çin lahanası (Napa Cabbage) 23;
- 1/4 adet Japon turpu (normal turp da kullanılabilir) 2;
- 1 havuç 23;
- 1 demet taze soğan 23;
- 1 kase salamura tuzu 2;
- 2 su bardağı su 23;
- 2 yemek kaşığı tatlı pirinç unu (yoksa normal un veya pirinç unu) 23;
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (yoksa beyaz şeker) 23;
- 1 soğan 23;
- 15-20 diş sarımsak 23;
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) zencefil (rendelenmiş) 23;
- 1/2 kase acı kırmızı pul biber 23;
- 1/2 kase balık sosu (isteğe bağlı) 23.
Yapılışı:
- Lahanaları yıkayın ve ortadan ikiye bölerek yaprak ve dip kısımlarını tuzlayın 23.
- 3-4 saat tuzda bekletip sudan geçirin 23.
- Pirinç unu ve su karışımını ocakta pişirin, kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip karıştırın 23.
- Turp ve havucu jülyen kesin, taze soğanları uzunlamasına doğrayın 2.
- Soğuyan unlu karışıma blenderdan geçen soğan, sarımsak ve zencefili ekleyin, acı toz biber ve doğranan sebzeleri de ekleyerek karıştırın 23.
- Süzülmüş lahana yapraklarının arasına hazırladığınız harcı sürüp, yaprak kısmını katlayarak cam veya porselen kaplara yerleştirin 2.
- 24-36 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırıp 2-3 hafta saklayabilirsiniz 2.
Kimchi, başlangıçta dışarıda 2 gün bekletildikten sonra buzdolabında saklanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: