Hazır Kore çorbası yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Tavuk Suyuna Sebzeli Noodle Çorbası: - Malzemeler: 300 gram tavuk göğsü, 2 dal yeşil soğan, 1 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet noodle paket, karabiber, toz biber, bir yemek kaşığı soya sosu, yarım tatlı kaşığı köri, bir yemek kaşığı susam yağı. - Yapılışı: Tavuk göğsünü kuşbaşı dilimleyip bir tencereye alın ve üzerine bir buçuk litre su dökün. Patateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin ve tencereye ekleyin. Havuç ve yeşil soğanları da ekledikten sonra tencerenin ağzını kapatın. Ayrı bir tavada susam yağı, köri, soya sosu, toz biber ve karabiberi karıştırıp tavuk tenceresine noodleları ve tavadaki harcı ekleyin. 30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. 2. Dak Gom Tang (Kore Usulü Tavuk Çorbası): - Malzemeler: 1 adet tavuk karkası, 1 adet tavuk baget, 1 yemek kaşığı zencefil, 6 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 5 adet taze soğan (beyaz kısımlar), 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 2 litre soğuk su, 1 diş sarımsak (ezilmiş), 1 tatlı kaşığı ipek pul biber, 5 yemek kaşığı soya sos, 1/2 su bardağı sıcak tavuk suyu. - Yapılışı: Geniş ve derin bir tencereye tavuk karkasını, bageti, soyulmuş sarımsakları, kabuğu soyulmuş, iri doğranmış taze zencefili, kabukları soyulmuş, iri doğranmış kuru soğanı, yeşil soğanların beyaz kısımlarını, tane karabiberleri ve suyu koyup ocağa alın. Kaynama noktasına gelene kadar yüksek ateşte pişirin, ardından en kısık konuma alıp bir saat hiç karıştırmadan pişirin.