Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kore'de en çok içilen çorba hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, Kore mutfağının popüler çorbalarından bazıları şunlardır:
- Kimchi çorbası (Kimchi Jjigae) 13. Fermente kimchi ile yapılan bu çorba, genellikle tofu, domuz eti ve çeşitli sebzeler ile zenginleştirilir 1.
- Doenjang çorbası (Doenjang Jjigae) 14. Fermente soya fasulyesi ezmesi olan doenjang ile yapılan bu çorba, sebzeler, tofu ve et ile zenginleştirilir 1.
- Bulgur çorbası (Seolleongtang) 1. Sığır kemikleri ile yapılan bu çorbanın, yavaş pişirilmiş et ve kemiklerden elde edilen zengin bir et suyu vardır 1.
Ayrıca, Kore mutfağında çorba, su yerine tercih edilen bir içecek olarak da önemli bir yere sahiptir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: