Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kore usulü tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Song Pyeon (Kore Tatlısı) Tarifi 1:
- Malzemeler: 200 gram pirinç unu, 1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı tuz, 4 çorba kaşığı susam, 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı susam yağı 1.
- Yapılışı: Pirinç unu, bal ve tuzu sıcak su ile yoğurup dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve baş parmağınızla ortalarını açın. Harcı hazırlayıp hamurların ortasına paylaştırın, kenarlarını kapatın ve buharda 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra tatlıların üzerine susam yağı sürün 1.
- Soboro Bbang (Kore Usulü Tatlı Ekmek) Tarifi 23:
- Malzemeler: 3 su bardağı un, 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş), 3 yemek kaşığı esmer şeker, 4,5 çay kaşığı kuru maya, 1 su bardağı ılık süt, 1 adet yumurta 23.
- Üzeri için: 5 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında), 4,5 çay bardağı un, 1/3 su bardağı esmer şeker, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 yemek kaşığı bal, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2.
- Yapılışı: İlk olarak üzeri için kullanacağımız harcı hazırlayalım ve buzdolabında dinlendirelim 23. Ardından geniş bir kapta un ve şekeri karıştırıp, diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve mayalanmaya bırakın 23. Mayalanan hamurdan on eşit parça oluşturup yuvarlak toplar yapın ve fırın tepsisine dizin 23. Üzerlerini hafif ıslatıp hazırladığınız kırıntı karışımı serpin ve 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: