Köfteli Bezelyeli Patates Yemeği Tarifi: Malzemeler: Köftesi için: 200 gr kıyma, 1 yumurta, 7 türlü baharat, 1 tutam maydanoz, 1 diş sarımsak, 1 çay bardağına yakın bayat ekmek içi. Diğer malzemeler: 2 büyük boy patates, 1 havuç, 1 soğan, 500 gr konserve bezelye, 1 yemek kaşığı salça, yeteri kadar tuz, su, 1 şeker kaşığı pulbiber. Hazırlanışı: 1. Kıyma, bayat ekmek içi, yumurta ve diğer malzemeleri karıştırıp köfte harcını hazırlayın. 2. Harcı misket büyüklüğünde yuvarlayıp una bulayın. 3. Tencerede soğanı kavurup salça ve havucu ekleyin, biraz daha kavurun. 4. Patatesleri ekleyip tuzunu koyarak biraz daha kavurun. 5. Yarım çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatarak biraz pişmesini bekleyin. 6. Kızarmış köfteleri ekleyip 5-10 dakika daha pişirip kapatın. Alternatif Tarif: Köfteli Bezelye Yemeği: Köftesi için: 400 gr orta yağlı dana kıyması, 1 soğan, 3 yemek kaşığı galeta unu, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı: Köfteleri hazırlayıp tencerede kabak, havuç ve patatesi soteleyin. Salça ve baharatları ekleyip tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Püf Noktası: Sert sebzelerin (patates ve havuç) önden güzelce sotelenmesi, malzemelerin eşit oranda pişmesini sağlar.