Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maklube yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et 13;
- 2 su bardağı pirinç 13;
- 2 adet patates 13;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 13;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 13;
- Tuz 13.
Yapılışı:
- Derin bir tencerede kuş başı doğranmış etleri, suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun 1.
- Üzerine sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Etler piştikten sonra sıvı yağı ilave edin ve kavurun 1.
- Kavrulan etlerin üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökün 1.
- Halka halka kesip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde dizin 1.
- Sonrasında patatesleri kapatacak şekilde üzerine kalan pirinci dökün ve düzeltin 1.
- Yeteri kadar tuzu ekledikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak pirinçlerin üzerine koyun 1.
- Pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin 1.
- Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çevirin 1.
- Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlanmış salata ve yoğurt ile süsleyin 1.
Maklube yaparken kullanılan pirinçlerin lapa olmaması için önceden kavrulması ve pirinçlerin ıslatılması tavsiye edilir 1. Ayrıca, etlerin tencereye yapışmaması için tencerenin dibine halka şeklinde soğan dilimleri koymak iyi bir yöntemdir 1.
Maklube tarifi ve yapılışıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: