Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maklube yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç 1
- 250 gr kuşbaşı dana eti 1
- 1 soğan 1
- 50 gr tereyağı 1
- 2.5 su bardağı ılık su 1
- Tuz, karabiber 1
- Üzeri için maydanoz 1
- 2 adet patates 2
Yapılış Aşamaları:
- Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun 1.
- Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin, tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın 1.
- Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin, üzerine etleri yerleştirin, kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın 1.
- Pirinci yıkayın ve ayrı bir tencerede tereyağında kavurun, patateslerin üzerine ekleyin 1.
- 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin, tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin 1.
- 10 dakika dinlendirin, tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin 1.
- Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın 1.
Alternatif olarak, maklubenin patlıcanlı yapımı için şu malzemeler ve aşamalar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 kg yağsız et 5
- 1 çorba kaşığı tereyağı 5
- 1,5 su bardağı pirinç 5
- 750 gr patlıcan 5
- 6-7 adet taze kırmızı biber 5
- 6-7 adet yeşil biber 5
- Sıvı yağ, karabiber, tuz 5
Yapılış Aşamaları:
- Etleri iri kuşbaşı şeklinde doğrayıp haşlayın 5.
- Patlıcanları alacalı soyup boylamasına yaklaşık 1 cm kalınlığında kesin 5.
- Patlıcanları biberlerle beraber sıvı yağda kızartın 5.
- Daha öncesinde haşladığınız etleri tereyağlı tavada iyice kavurun 5.
- Geniş ve derin tencerenin dibine etleri yerleştirin, üzerine kızarttığınız patlıcanları ve biberleri yaprak şeklinde dizin 5.
- Patlıcanların içerisine karabiber
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: