Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı et döner yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram antrikot veya but eti 1;
- 1 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- Yarım çay kaşığı yenibahar 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- Yarım çay kaşığı tuz 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için) 1.
Yapılışı:
- Et ve soğan hariç tüm malzemeleri karıştırın 1.
- Karışıma et ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin 1.
- Karışımı streç filmle sarıp en az altı saat, mümkünse bir gün buzdolabında bekletin 1.
- Süre sonunda dinlenmiş soslu etin içinden etleri ayırın 1.
- Etleri sıkıca sararak salam şeklini verin ve dondurucusunda en az bir gece bekletin 1.
- Buzluktan çıkardıktan sonra, eti çözülmeden keskin bir bıçak kullanarak ince ince dilimleyin 1.
- Tavaya tereyağını alıp eritin ve dilimlenmiş etleri üzerine ekleyin 1.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin 1.
Kıymadan ev yapımı döner yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilo orta yağlı dana kıyma 2;
- 2 orta boy kuru soğan 2;
- 4 diş sarımsak 2;
- 4 yemek kaşığı irmik 2;
- 3 yemek kaşığı yoğurt 2;
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 2.
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri (kıyma hariç) mutfak robotuna alıp karıştırın 2.
- Kıymayı ekleyin ve en az 5 dakika macun kıvamına gelene kadar yoğurun ve dolaba kaldırın 2.
- En az 6 saat beklettikten sonra streç filme sıkıca sarılarak rulo haline getirin ve buzluğa koyun 2.
- Donunca buzluktan çıkarın, 10 dakika bekleyip dilimleyin 2.
- Tavaya bir iki damla sıvı yağ ekleyip iyice ısınınca dilimlediğiniz etleri tavaya alıp önlü arkalı kızartın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: