• Buradasın

    Ev doneri nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ev yapımı et döner yapmak için gerekli malzemeler:
    • 200 gram antrikot veya but eti 1;
    • 1 yemek kaşığı yoğurt 1;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 1;
    • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
    • Yarım çay kaşığı yenibahar 1;
    • 1 adet kuru soğan 1;
    • Yarım çay kaşığı tuz 1;
    • Yarım çay kaşığı karabiber 1;
    • 1-2 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için) 1.
    Yapılışı:
    1. Et ve soğan hariç tüm malzemeleri karıştırın 1.
    2. Karışıma et ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin 1.
    3. Karışımı streç filmle sarıp en az altı saat, mümkünse bir gün buzdolabında bekletin 1.
    4. Süre sonunda dinlenmiş soslu etin içinden etleri ayırın 1.
    5. Etleri sıkıca sararak salam şeklini verin ve dondurucusunda en az bir gece bekletin 1.
    6. Buzluktan çıkardıktan sonra, eti çözülmeden keskin bir bıçak kullanarak ince ince dilimleyin 1.
    7. Tavaya tereyağını alıp eritin ve dilimlenmiş etleri üzerine ekleyin 1.
    8. Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin 1.
    Kıymadan ev yapımı döner yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 kilo orta yağlı dana kıyma 2;
    • 2 orta boy kuru soğan 2;
    • 4 diş sarımsak 2;
    • 4 yemek kaşığı irmik 2;
    • 3 yemek kaşığı yoğurt 2;
    • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 2.
    Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri (kıyma hariç) mutfak robotuna alıp karıştırın 2.
    2. Kıymayı ekleyin ve en az 5 dakika macun kıvamına gelene kadar yoğurun ve dolaba kaldırın 2.
    3. En az 6 saat beklettikten sonra streç filme sıkıca sarılarak rulo haline getirin ve buzluğa koyun 2.
    4. Donunca buzluktan çıkarın, 10 dakika bekleyip dilimleyin 2.
    5. Tavaya bir iki damla sıvı yağ ekleyip iyice ısınınca dilimlediğiniz etleri tavaya alıp önlü arkalı kızartın 2.
    Ev yapımı döner, genellikle pilav veya pide ile servis edilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: