Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bozbaş eti pişirmek için gerekli malzemeler:
- ½ kg kemikli kuşbaşı et 15;
- 1 su bardağı nohut 15;
- 1 soğan 15;
- 3 patates 15;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 15;
- 1 yemek kaşığı salça 15;
- 2 çay kaşığı zerdeçal 15;
- 1 çay kaşığı pul biber 15;
- 1 tatlı kaşığı tuz 15.
Pişirme aşamaları:
- Nohudu bir gün önceden sıcak su ile ıslatın, içine karbonat ve şeker ekleyip karıştırın, sabaha kadar bekletin 15.
- Soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, zerdeçal, pul biber ve salçayı ekleyip karıştırın 15.
- Patatesleri iri kuşbaşı doğrayın ve tencereye ilave edin 15.
- Önceden düdüklü tencerede pişirdiğiniz kuşbaşı eti ekleyin ve karıştırın 15.
- Haşladığınız nohutları da ekleyip karıştırın 15.
- Etin haşlama suyunu ekleyin, kaynamaya başladığında ateşi kısın ve yavaş yavaş pişmeye bırakın 15.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: