Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı biftek yapmak için gerekli malzemeler:
- 600 gr. biftek 3;
- 4 çorba kaşığı Antep fıstığı 3;
- 1 çorba kaşığı tereyağı 3;
- 2 adet közlenmiş patlıcan 3;
- 100 gr. taze kaşar peyniri 3;
- 1 çay bardağı süt 3;
- 3 diş sarımsak 3.
Yapılışı:
- Etleri üç parmak eninde şeritlere ayırın 3.
- Üzerine tuz ve karabiber serpin 3.
- Ortasına fıstıkları paylaştırıp rulo yapın 3.
- Ruloları kürdanla tutturup yağda kavurun 3.
- Fırın kabına alıp 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin 3.
- Közlenmiş patlıcanların içine sıcak sütü ekleyip çırpın 3.
- Kaşar peyniri ve sarımsağı ekleyip karıştırın 3.
- Etleri, patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis yapın 3.
Ayrıca, Patlıcan Yatağında Biftek tarifi için şu malzemeler gereklidir:
- 3 patlıcan 1;
- 3 su bardağı süt 1;
- 1/3 su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 çorba kaşığı un 1;
- 50 gr kaşar peyniri 1;
- 2 adet biftek 1.
Yapılışı:
- Patlıcanlara çatalla delik açın ve 200 derecede fırına atarak közleyin 1.
- İnce ince kıyın 1.
- Tencereye sıvı yağ alın, kızdırın, un koyun, karıştırın ve üzerine süt dökerek beşamel sos hazırlayın 1.
- Kıvamı tutunca kaşar peyniri ve kıyılmış köz patlıcanı ekleyerek beğendi kıvamına getirin 1.
- Tavayı harlı ateşte açıp iyice kızdırın, sıvı yağ ekleyin ve tuz-karabiber ile ovulmuş biftekleri kızartın (toplamda 5 dk geçmemelidir) 1.
- Servis için patlıcan beğendinin üzerine kızartılmış biftek koyun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: