Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mardin, gurme olarak özellikle kaburga dolması, sembusek, ikbebet, irok, soğan kebabı, dobo, maklube gibi yöresel yemekleriyle meşhurdur 123.
- Kaburga dolması: Oğlak veya kuzunun sağ kaburgası ile hazırlanan ve saatler boyunca pişen bir yemektir 1.
- Sembusek: Kapalı lahmacun olarak bilinen bu yemek, mayasız hamur ile hazırlanır 12.
- İkbebet: İçli köfte olarak bilinen bu yemek, ince bulgur ve baharatlı kıymalı harçla hazırlanır 23.
- İrok: Baharatlı kıyma ile doldurulan ve kızartılarak hazırlanan bir içli köfte çeşididir 23.
- Soğan kebabı: Soğanın içine kıymalı harç doldurularak hazırlanan ve fırında pişirilen bir yemektir 23.
- Dobo: Kuzu kol ile hazırlanan ve sarımsak ile çeşitli baharatlar eklenerek pişirilen bir yemektir 14.
- Maklube: Kat kat dizilen et, pilav ve sebzelerden oluşan bir pilav yemeğidir 13.
Ayrıca, Mardin'in harire, tahinli un helvası ve samsıra gibi tatlıları da gurme lezzetler arasında yer alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: