Tombik döner ekmeği yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı un; 2 su bardağı ılık su; 1 paket instant maya; Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya; 1 tatlı kaşığı silme tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; 1 yumurta; 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt; Üzeri için susam ve çörekotu (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Mayayı çözün: Bir kaseye kuru mayayı, şekeri ve 1 bardak ılık suyu alın, maya çözülüp kabarıncaya kadar 5-10 dakika bekletin. 2. Hamuru yoğurun: Yoğurma kabına unu ve tuzu alıp ortasını çukurlaştırın, mayayı ve 1 bardak daha ılık suyu ekleyin. 3. Mayalanmaya bırakın: Hamurun üzerini streçle örtüp bezle sararak ılık bir ortamda 40-60 dakika mayalanmaya bırakın. 4. Şekillendirme: Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün, bezeler haline getirin ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. 5. Pişirme: Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüp, 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişirin. Tombik ekmekleri, döner, köfte veya tavuk ile doldurarak sandviç olarak servis edebilirsiniz.