Yaprak döner harcı için gerekli malzemeler: 1 kg dana eti (but kısmından lop et); 1 kuru soğan; 2 yemek kaşığı yoğurt; 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 çay kaşığı kırmızı toz biber; 2 çay kaşığı kekik; Yarım çay kaşığı karabiber; Tuz (en son ilave edilecek). Yapılışı: 1. Eti ince bir şekilde yaprak halinde doğrayın. 2. Etin terbiyesi için soğanı rendeleyin, üzerine sıvı yağ, baharatlar ve yoğurdu ilave edip karıştırın. 3. Hazırlanan karışımı ete bulayın ve streç filmle kapatıp 1 gece buzdolabında dinlendirin. 4. Dinlendirme işleminden sonra teflon yapışmaz tavaya eti alın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. 5. Suyu çekip yağına düştüğü zaman 5 dakika daha soteleyip altını kapatın, tuzunu ilave edin ve servis yapın. Ayrıca, kıymadan yaprak döner harcı yapmak için de aşağıdaki tarifler kullanılabilir: Cahide Sultan'ın tarifi. Yemek.net'in tarifi.