Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tombik döner ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 25;
- 2 su bardağı ılık su 25;
- 1 paket instant maya 25;
- Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya 25;
- 1 tatlı kaşığı silme tuz 25;
- 1 tatlı kaşığı şeker 25;
- 1 yumurta 25;
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt 25;
- Üzeri için susam ve çörekotu (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Mayayı çözün: Bir kaseye kuru mayayı, şekeri ve 1 bardak ılık suyu alın, maya çözülüp kabarıncaya kadar 5-10 dakika bekletin 2. Yaş maya kullanacaksanız beklemeye gerek yok, mayayı ufalayıp çözdürebilirsiniz 2.
- Hamuru yoğurun: Yoğurma kabına unu ve tuzu alıp ortasını çukurlaştırın, mayayı ve 1 bardak daha ılık suyu ekleyin 2. Yavaş yavaş kenarlardan un alarak hamuru yoğurun 2. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, gerekirse un serpebilirsiniz 2.
- Mayalanmaya bırakın: Hamurun üzerini streçle örtüp bezle sararak ılık bir ortamda 40-60 dakika mayalanmaya bırakın 2.
- Şekillendirme: Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya bölün, bezeler haline getirin ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin 2. 10-15 dakika tepsi mayası için bekletin 2.
- Pişirme: Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüp, 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: