Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tombik döner ekmeği yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 13;
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya 1;
- 1 çay kaşığı toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Unu bir kaseye alın 1. Orta kısmını çukur yapın ve mayayı içine ekleyin 1.
- Mayanın üzerine toz şekeri ve tuzu serpin 1.
- Ilık suyu ekleyin ve karıştırarak yoğurmaya başlayın 1.
- Sıvı yağı da ekleyip, hamuru yoğurun 1. Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamuru bir bezle veya streç filmle örtüp, üzerini kapatın ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayalanan hamuru unlanmış bir zeminde tekrar yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Hamuru parçalara ayırın ve her parçayı elinizde yuvarlayarak tombik ekmeği şekli verin 1.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız ekmeği dizin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika) 1.
- Pişen ekmeği fırından alın ve biraz soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan ekmeği yararak içine döner eti ve istediğiniz sebzeleri koyun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: