Buradasın
En güzel zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel zeytinyağlı yaprak sarması yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 300 gram asma yaprağı 1;
- 1 adet limon 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1,5 su bardağı sıcak su 1;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 1;
- 3 adet orta boy kuru soğan 1;
- 1,5 su bardağı pirinç 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1;
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı nane 1;
- 1 çay kaşığı yenibahar 1;
- 1/2 çay kaşığı tarçın 1.
Hazırlanışı:
- Zeytinyağlı yaprak sarmanın iç harcını hazırlamak için yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın 1.
- 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun 1.
- Üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı koyup kavurmaya devam edin 1.
- Ilık suda 5 dakika bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun 1.
- Ardından sırasıyla 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın 1.
- Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın 1.
- Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın 1.
- Her bir yaprağın orta kısmına hazırlayıp ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı paylaştırın 1.
- Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyerek yaprakları sıkı bir şekilde sarın 1.
- Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın 1.
- Hazırladığınız yaprak sarmaları, sıra halinde ve yan yana dizin 1.
- Limon dilimleri ekleyip üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın 1.
- 1,5 su bardağı sıcak su ve
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: