Buradasın
En güzel zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel zeytinyağlı yaprak sarmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gr salamura asma yaprağı 1
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 su bardağı sıcak su 1
- Yarım limon suyu 1
İç harcı için:
- 4 adet kuru soğan 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1
- 2 su bardağı kırık pirinç 1
- 1 yemek kaşığı kuru nane 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- 2 adet kesme şeker 1
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Zeytinyağını tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin 1.
- Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun 1.
- Pirinçleri yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun 1.
- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın 1.
- Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın 1.
- Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın ve 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın 1.
- Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın 1.
- Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın ve dolmaları dizin 1.
- Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin 1.
- Soğuk servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: