Buradasın
Midyenin en güzel dolma harcı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midye dolması harcı için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı pirinç 3;
- 4 adet kuru soğan 3;
- 50 gram dolmalık fıstık 3;
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (arzuya göre) 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası (arzuya göre) 3;
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 3;
- 2,5 su bardağı sıcak su 3;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1/4 demet dereotu 3.
Hazırlanışı:
- Ayıklanmış pilavlık pirinci, ılık ve tuzlu suda 15 dakika bekletin 3.
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın 3.
- Kuş üzümlerini kumunun çıkması için ılık suda bekletin 3.
- Suyunu süzdüğünüz pirinci duru su çıkana kadar durulayın 3.
- Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde ısıtıp dolmalık fıstıkları hafif bir renk alana kadar kavurun 3.
- Arzuya göre çok az miktarda domates salçasını katıp karıştırın 3.
- Pirinci ekledikten sonra kısık ateşte kavurmaya devam edin 3.
- Suyu süzülmüş ve durulanmış kuş üzümleri, tuz, karabiber, yenibahar, taze sıkılmış limon suyu ve toz şekeri ekleyip karıştırın 3.
- Sıcak suyunu verip kısık ateşte pirinçler hafif diri kalacak şekilde pişirin 3.
- İncecik kıyılmış dereotunu ekledikten sonra ılık pilavı bir kenara alıp dinlendirin 3.
Midye dolması harcı, midyelerle de pişeceği için çok fazla pişirilmemelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: