Buradasın
Midyenin en güzel dolma harcı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midye dolmasının en güzel harcını yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 kg kabuklu midye 2
- 1 litre su 2
- Yarım yemek kaşığı tuz 2
- 2 su bardağı pirinç 2
- 2 adet kuru soğan 2
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2
- 2-3 diş sarımsak 2
- 2-3 çorba kaşığı kuşüzümü 2
- 2-3 çorba kaşığı çamfıstığı 2
- 1-2 yemek kaşığı kuru nane 2
- 2’şer çay kaşığı kimyon, karabiber, yenibahar, pul biber 2
- 1 adet küp şeker 2
Hazırlanışı:
- Midyelerin kabukları soyulup iyice yıkanır 2.
- Büyükçe bir tencere içine, bir litre su ve tuz koyulup midyeler karıştırılarak kaynatmaya çıkartılır 2.
- Midyelerin kabukları açılınca, hemen ateşten alınır 2. Midyeler süzülerek, ayrı bir kaba alınır 2.
- Midyeleri haşlamak için kullanılan su, tekrar kullanılacağı için dökülmez 2.
- İç pilavın yapılışı için, pirinç yıkanarak süzülür ve kenarda bekletilir 2.
- Derin bir tencereye soğanlar doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur 2. Ardından fıstık, kuşüzümü ve sarımsak atılarak, birkaç kez karıştırılır 2.
- Pirinç, nane, tarçın, karabiber, pul biber, şeker, tuz ve yenibahar katılarak 1-2 dakika daha kavrulur 2.
- Midyeleri haşlamak için kullanılan sudan iki bardak iç harcına katılarak, 5 dakika pişirilir ve altı kapatılır 2.
- Midyeleri doldurmak için, daha önce hafif kaynatılan midyelerin içi açılarak iç pilavdan bir çay kaşığı doldurulur 2.
- Tüm midyeler doldurulduktan sonra geniş bir tencere içine dik olacak şekilde dizilir 2.
- Arta kalan haşlama suyu da dizilen midye dolmalarının üzerine gezdirilir ve yaklaşık 20 dakika daha pişirilir 2.
- Midyeleri yerken üzerine limon sıkmak gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: