Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kabak dolması için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak 1;
- 1 adet orta boy kuru soğan 1;
- 200 gram orta yağlı kıyma 1;
- 1 adet orta boy rendelenmiş domates 1;
- 1,5 çay bardağı pirinç 1;
- 1/4 demet maydanoz 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/2 tatlı kaşığı nane 1.
Sosu için:
- 1,5 su bardağı sıcak su 1;
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1;
- 1/2 çay kaşığı tuz 1.
Hazırlanışı:
- Kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde kesin, arzuya göre rendeleyin 1.
- Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın 1.
- Domatesi püre haline getirin 1.
- Orta yağlı kıyma, bol suda yıkanmış pirinç, domates salçası, tuz, karabiber ve nane ilavesiyle tüm malzemeyi 1-2 dakika boyunca iyice karıştırın 1.
- Bol suda yıkadığınız kabakların üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın 1.
- Bir çatal yardımıyla üzerlerinden geçin, arzuya göre kabukların tamamını soyun 1.
- Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların taban kısımlarını düzeltin 1.
- Çekirdekli iç bölümlerini bir oyacak yardımıyla dikkatlice çıkartın 1.
- İç kısımlarını aldığınız kabakları hafifçe tuzlayın 1.
- Üst kısımlarında bir parmak boşluk bırakacak şekilde hazırladığınız iç harçla dolmaları doldurun 1.
- Arzuya göre kabakların üzerini çeri domatesle kapatın 1.
- Hazırladığınız dolmaları tencereye dik olarak yerleştirin 1.
- Aralarda çok fazla boşluklar olmamasına ve dolmaların pişirme sırasında devrilmemesine dikkat edin 1.
- Sos yapımında kullanacağınız domates salçasının kıvamını sıcak suyla açın 1.
- Ayçiçek yağı ve tuz ilavesiyle karıştırdıktan sonra dolma tenceresine aktarın 1.
- Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: