Kabak çiçeği en güzel şu şekilde doldurulabilir: 1. Malzemeler: 12 adet kabak çiçeği, 1 orta boy kuru soğan, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı çam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, bir avuç dereotu. 2. Hazırlık: Kabak çiçeklerini yıkayıp fazla suyunu süzün. Soğanı zeytinyağında kavurun, üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşınca domates rendesini ilave edin. Yeşillikler, karabiber, yarım su bardağı su ve tuzu ekleyip demlenmeye bırakın. 3. Doldurma: Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı koyun. Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye dizin. 4. Pişirme: Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Püf noktaları: Çiçekleri çok fazla doldurmayın, aksi halde çiçekler yırtılabilir. İç harcı ılıkken doldurun, çok sıcaksa çiçekleri yumuşatır ve parçalanmalarına neden olur. Pişirirken az su kullanın.