En güzel kabak dolmasını pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: 4 adet orta boy kabak; 250 gram kıyma; 1 çay bardağı pirinç; 1 adet kuru soğan (rendelenmiş); 2 yemek kaşığı domates salçası; 2 diş sarımsak; Yarım çay bardağı zeytinyağı; Tuz, karabiber, pul biber; 1 su bardağı sıcak su. Hazırlanışı: 1. Kabakları iyice yıkayıp uçlarını kesin ve içlerini bir oyacak yardımıyla çıkarın. 2. Kıymayı, pirinci, rendelenmiş soğanı, salçayı, baharatları ve yarım çay bardağı zeytinyağını bir kapta karıştırın. 3. Kabakları hazırladığınız harçla doldurun, çok sıkı doldurmamaya dikkat edin. 4. Tencereye yerleştirin, üzerlerine hafifçe salçalı su gezdirin ve sıcak su ekleyin. 5. Orta ateşte 30-40 dakika pişirin. Ayrıca, kıymasız veya kabak çiçeği dolması gibi farklı çeşitleri de deneyebilirsiniz.