Arda'nın Mutfağı'na göre söğürme kebabı tarifi: Malzemeler: Söğürme için: 6 kemer patlıcan, 3-4 kırmızı kapya biber, 1 soğan, 5 diş sarımsak, 2 tutam tuz, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı. Köftesi için: 500 gr dana döş kıyma, 1 soğan (rende), 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı süt, tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber. Hazırlanışı: 1. Patlıcan ve biberlere bıçakla delik açın, fırın kağıdı serili tepsiye dizin, soğanı kabuğuyla birlikte tepsiye yerleştirin. 2. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika közleyin. 3. Fırından çıkarıp dinlendirdiğiniz sebzelerin kabuklarını soyun. 4. Tüm sebzeleri doğrayıp üzerine tuz ve dilimlenmiş sarımsak ekleyin, bıçak yardımıyla doğrayın. 5. Hazır olan sebzeleri tabağa alın, üzerine zeytinyağı gezdirin. 6. Köfte harcını hazırlayıp ince uzun köfteler yapın. 7. Tavayı ısıtıp köfteleri pişirin, ardından sebzelerin üzerine yerleştirin. 8. Üzerlerine kekik serpiştirip sıcak servis edin.