Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Akşehir yahnisinin malzemeleri:
- yarım kg arpacık soğan 13;
- yarım kg kuşbaşı kuzu eti 13;
- bir su bardağı nohut 13;
- iki-üç diş sarımsak 13;
- iki çorba kaşığı tereyağı 3;
- bir çorba kaşığı salça 13;
- bir tatlı kaşığı biber salçası 13;
- yarım kahve fincanı sirke 3;
- yeteri kadar sıcak su 3;
- tuz, karabiber, kimyon 13.
Akşehir yahnisinin hazırlanışı:
- Nohudu akşamdan ıslatın 3.
- Ertesi gün haşlayıp süzün 3.
- Soğanları temizleyin 3.
- Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin 3.
- Üzerine tereyağı, soğan ve sarımsağı ekleyin 3.
- 5 dakika karıştırarak pişirin ve salçaları katın 3.
- Nohut, sirke, tuz ve baharatları katın 3.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin 3.
- Azaldıkça su ilave ederek, et yumuşayana dek pişirin ve ocaktan alın 3.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: