Mıhlama yapmak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı; 4 yemek kaşığı mısır unu (mıhlamalık ince); 2,5 su bardağı su; 150 gr tel peynir (çeçil peyniri); tuz. Yapılışı: 1. Tereyağını tavaya alın ve kızdırın. 2. Mısır ununu ilave ederek rengi hafifçe kahverengiye dönünceye kadar kavurun. 3. Dikkatlice suyu ilave ederek fokurdayıp hamur haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 4. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. 5. Tel peyniri ekleyin ve peynir eriyip kuymak çekip uzayıncaya kadar pişirmeye devam edin. 6. Hafifçe yağı çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Ayrıca, soğanlı mıhlama tarifi de mevcuttur. Bu tarif için gerekli malzemeler: 250 gr kavrulmuş kıyma; 5 adet soğan; 4 adet yumurta; 1 adet domates; 1 yemek kaşığı tereyağı; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Soğanları söğüş olarak doğrayın. 2. Tereyağı ve zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun. 3. Küçük küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip bir süre pişirin. 4. İsteğe göre 5 diş sarımsağı ekleyip soğanlar ile birlikte kavurun. 5. Önceden kavurduğunuz kıymayı ekleyip 2-3 kere karıştırın. 6. Üzerine 4 adet yumurta kırıp sarılarını hafifçe dağıtın. 7. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. 8. Pişmeye yakın üzerine kekik ve karabiber ekleyip, ocaktan alıp 2-3 dakika dinlendirin. 9. Dilimleyerek servis edin.