Akşehir'in meşhur yahnisi, Akşehir yahnisidir. Akşehir yahnisi, Konya'nın ve Afyon'un bazı yörelerinde bilinen ve çok sevilen bir yemektir. Akşehir yahnisinin malzemeleri: yarım kg arpacık soğan; yarım kg kuşbaşı kuzu eti; bir su bardağı nohut; iki-üç diş sarımsak; iki çorba kaşığı tereyağı; bir çorba kaşığı salça; bir tatlı kaşığı biber salçası; yarım kahve fincanı sirke; yeteri kadar sıcak su; tuz, karabiber, kimyon. Akşehir yahnisinin hazırlanışı: 1. Nohudu akşamdan ıslatın. 2. Ertesi gün haşlayıp süzün. 3. Soğanları temizleyin. 4. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin. 5. Üzerine tereyağı, soğan ve sarımsağı ekleyin. 6. 5 dakika karıştırarak pişirin ve salçaları katın. 7. Nohut, sirke, tuz ve baharatları katın. 8. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 9. Azaldıkça su ilave ederek, et yumuşayana dek pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.