Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arda'nın Mutfağı'na göre söğürme kebabı tarifi:
Malzemeler:
- Söğürme için: 6 kemer patlıcan, 3-4 kırmızı kapya biber, 1 soğan, 5 diş sarımsak, 2 tutam tuz, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 125.
- Köftesi için: 500 gr dana döş kıyma, 1 soğan (rende), 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı süt, tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber 125.
Hazırlanışı:
- Patlıcan ve biberlere bıçakla delik açın, fırın kağıdı serili tepsiye dizin, soğanı kabuğuyla birlikte tepsiye yerleştirin 15.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika közleyin 15.
- Fırından çıkarıp dinlendirdiğiniz sebzelerin kabuklarını soyun 1.
- Tüm sebzeleri doğrayıp üzerine tuz ve dilimlenmiş sarımsak ekleyin, bıçak yardımıyla doğrayın 1.
- Hazır olan sebzeleri tabağa alın, üzerine zeytinyağı gezdirin 1.
- Köfte harcını hazırlayıp ince uzun köfteler yapın 1.
- Tavayı ısıtıp köfteleri pişirin, ardından sebzelerin üzerine yerleştirin 1.
- Üzerlerine kekik serpiştirip sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: