• Buradasın

    Söğürme kebabı nasıl yapılır Arda?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arda'nın Mutfağı'na göre söğürme kebabı tarifi:
    Malzemeler:
    • Söğürme için: 6 kemer patlıcan, 3-4 kırmızı kapya biber, 1 soğan, 5 diş sarımsak, 2 tutam tuz, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 125.
    • Köftesi için: 500 gr dana döş kıyma, 1 soğan (rende), 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı süt, tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber 125.
    Hazırlanışı:
    1. Patlıcan ve biberlere bıçakla delik açın, fırın kağıdı serili tepsiye dizin, soğanı kabuğuyla birlikte tepsiye yerleştirin 15.
    2. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika közleyin 15.
    3. Fırından çıkarıp dinlendirdiğiniz sebzelerin kabuklarını soyun 1.
    4. Tüm sebzeleri doğrayıp üzerine tuz ve dilimlenmiş sarımsak ekleyin, bıçak yardımıyla doğrayın 1.
    5. Hazır olan sebzeleri tabağa alın, üzerine zeytinyağı gezdirin 1.
    6. Köfte harcını hazırlayıp ince uzun köfteler yapın 1.
    7. Tavayı ısıtıp köfteleri pişirin, ardından sebzelerin üzerine yerleştirin 1.
    8. Üzerlerine kekik serpiştirip sıcak servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patlıcan Söğürmenin içine ne konur?

    Patlıcan söğürmenin içine şu malzemeler konur: közlenmiş patlıcan; kapya biber; kuru soğan; yeşil biber; domates; zeytinyağı; tuz; pul biber; karabiber. Ayrıca, patlıcan yerine közlenmiş kabak veya kırmızı pancar, kapya biber yerine kırmızı dolmalık biber veya közlenmiş sivri biber, kuru soğan yerine taze yeşil soğan veya sarımsak, yeşil biber yerine çarliston biber veya acı sivri biber, domates yerine ise rendelenmiş domates konservesi veya cherry domates kullanılabilir. Baharatlar yerine pul biber yerine isot veya chili flakes, karabiber yerine ise kimyon, sumak veya kekik tercih edilebilir. Zeytinyağı yerine avokado yağı veya fındık yağı kullanılabilir. Yağ eklenmemesi de diyet/fit versiyon için ideal bir seçenektir.

    Patlıcan söğürme hangi yöreye ait?

    Patlıcan söğürme, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne, özellikle Şanlıurfa iline ait yöresel bir lezzettir.