Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Söğürme kebabı yapımı için Arda'nın Mutfağı tarifine göre aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenmelidir:
Malzemeler:
- Söğürme için: 6 adet kemer patlıcan, 3-4 adet kırmızı kapya biber, 1 adet soğan, 5 diş sarımsak, 2 tutam tuz, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 14.
- Köftesi için: 500 gr. dana döş kıyma, 1 adet soğan (rende), 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı süt, tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber 14.
Yapılışı:
- Patlıcan ve biberlere bıçakla delikler açın ve fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin 14.
- Soğanı kabuğuyla birlikte tepsiye yerleştirin 4.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika közleyin 14.
- Fırından çıkıp biraz dinlendirdiğiniz sebzelerin kabuklarını soyun 4.
- Bütün sebzeleri kesme tahtanıza alıp üzerlerine tuz ve dilimlenmiş sarımsakları ilave edip bir bıçak yardımıyla doğrayın 4.
- Hazır olan sebzeleri servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin 14.
- Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, süt, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biberi yoğurun 4.
- Hazır olan köfte harcından ince uzun köfteler yapın 4.
- Tavanızı ocağa alın ve ısıtın 4. Köfteleri ısınan tavaya alıp arkalı önlü pişirin 4.
- Pişen köfteleri hazırladığınız söğürmenin üzerine yerleştirin ve üzerlerine kekik serpiştirin 4.
- Sıcak servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: