• Buradasın

    Söğürme kebabı nasıl yapılır Arda?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Söğürme kebabı yapımı için Arda'nın Mutfağı tarifine göre aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenmelidir:
    Malzemeler:
    • Söğürme için: 6 adet kemer patlıcan, 3-4 adet kırmızı kapya biber, 1 adet soğan, 5 diş sarımsak, 2 tutam tuz, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 14.
    • Köftesi için: 500 gr. dana döş kıyma, 1 adet soğan (rende), 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı süt, tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber 14.
    Yapılışı:
    1. Patlıcan ve biberlere bıçakla delikler açın ve fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin 14.
    2. Soğanı kabuğuyla birlikte tepsiye yerleştirin 4.
    3. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika közleyin 14.
    4. Fırından çıkıp biraz dinlendirdiğiniz sebzelerin kabuklarını soyun 4.
    5. Bütün sebzeleri kesme tahtanıza alıp üzerlerine tuz ve dilimlenmiş sarımsakları ilave edip bir bıçak yardımıyla doğrayın 4.
    6. Hazır olan sebzeleri servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin 14.
    7. Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, süt, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biberi yoğurun 4.
    8. Hazır olan köfte harcından ince uzun köfteler yapın 4.
    9. Tavanızı ocağa alın ve ısıtın 4. Köfteleri ısınan tavaya alıp arkalı önlü pişirin 4.
    10. Pişen köfteleri hazırladığınız söğürmenin üzerine yerleştirin ve üzerlerine kekik serpiştirin 4.
    11. Sıcak servis edin 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patlıcan söğürme hangi yöreye ait?

    Patlıcan söğürme yemeği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne, özellikle Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi illere aittir.

    Patlıcan Söğürmenin içine ne konur?

    Patlıcan söğürmenin içine konulan malzemeler şunlardır: Patlıcan: Birkaç yerinden delinip közlenir ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük kıyılır. Kuru soğan: Küçük küçük doğranır. Domates salçası: 1 çorba kaşığı. Kıyma: 300 gr dana-kuzu karışık kıyma. Baharatlar: Karabiber ve tuz. Zeytinyağı: Yarım çay bardağı. Ayrıca, isteğe bağlı olarak yeşil biber, sarımsak ve pul biber de eklenebilir.