Tart Kalıbında Tiramisu Tarifi: Malzemeler: Keki için: 2 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 kabartma tozu, 1 şekerli vanilin. Muhallebisi için: 2 bardak süt, 1 çay bardağı şeker, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 şekerli vanilin, 2 yemek kaşığı labne peyniri. Keki ıslatmak için: 1/2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı granül kahve. Üzeri için: 1 yemek kaşığı kakao. Hazırlanışı: 1. Keki hazırlamak: Yumurtayı şekerle iyice köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip kısa süre çırpın. Yağlanmış tart kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin. 2. Muhallebiyi hazırlamak: Süt, şeker, un, yumurta sarısı ve vanilini karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika soğuttuktan sonra labneyi ekleyip karıştırın. 3. Keki ıslatmak: Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra servis tabağına alıp ılık su ve kahve karışımıyla ıslatın. 4. Kremayı eklemek: Islatılan kekin üzerine muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın. 5. Süslemek: Soğuyan tiramisunun üzerine kakao serpin. Not: Tatlının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında bekletilmesi önerilir.