Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sabayon Soslu Tiramisu Yapımı için gerekli malzemeler:
- Sabayon Sos İçin:
Tiramisu İçin:
- 3 kedi dili bisküvisi 4;
- 3 adet yumurta beyazı 4;
- 37 gr şeker 4;
- 71 gr un 4;
- 26 gr patates nişastası 4;
- Yarım çay kaşığı tuz 4.
Yapılışı:
- Sabayon Sos: Yumurta sarılarını bir kaseye alın ve üzerine toz şekeri ekleyin 1. Kaseyi benmari usulüyle kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin 1. Sürekli karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın 1.
- Karışıma beyaz şarabı azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin 1. Sabayon sos kıvam alana kadar yaklaşık 10-15 dakika boyunca karıştırmaya devam edin 1. Sosun kıvamı köpüklü ve kremsi olmalıdır 1.
- Tiramisu: Şeker, yumurta beyazı ve tuzu geniş bir kapta çırpın 4. Köpüğün sivri ve dik bir formda olduğundan emin olana kadar çırpmaya devam edin 4.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve şekeri kabarana kadar çırpın 4. Derin bir kabın içine un ve patates nişastasını eleyip karıştırın 4. Kabaran yumurta sarısı ile aynı kabın içinde birleştirin 4.
- Un ve nişasta karışımını bir spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırın 4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine 5 cm çapında ve 2 cm yüksekliğinde kedi dili bisküvileri şeklini verin 4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-18 dakika pişirin 4.
- Fırından çıkan kedi dillerini 5 cm çapında bir kalıpla kesin 4. Kesilen kedi dillerini demlenmiş filtre kahvenin içine atın ve iyice ıslatın 4. Fazla ıslanan kısımlarını sıkarak kahvesini süzün 4.
- Soğumuş kedi dillerini sunum kabına alın, üzerine
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: