Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tart Kalıbında Tiramisu Tarifi:
Malzemeler:
- Keki için: 2 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çay bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 kabartma tozu, 1 şekerli vanilin 15.
- Muhallebisi için: 2 bardak süt, 1 çay bardağı şeker, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 1 şekerli vanilin, 2 yemek kaşığı labne peyniri 1.
- Keki ıslatmak için: 1/2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı granül kahve 15.
- Üzeri için: 1 yemek kaşığı kakao 1.
Hazırlanışı:
- Keki hazırlamak: Yumurtayı şekerle iyice köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip kısa süre çırpın. Yağlanmış tart kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin 15.
- Muhallebiyi hazırlamak: Süt, şeker, un, yumurta sarısı ve vanilini karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika soğuttuktan sonra labneyi ekleyip karıştırın 1.
- Keki ıslatmak: Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra servis tabağına alıp ılık su ve kahve karışımıyla ıslatın 15.
- Kremayı eklemek: Islatılan kekin üzerine muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın 1.
- Süslemek: Soğuyan tiramisunun üzerine kakao serpin 15.
Not: Tatlının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında bekletilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: