Köfteli tavuklu bulgur çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 tavuk göğsü; 5-6 bardak içme suyu; köftesi için: 1 çay bardağını biraz geçkin köftelik bulgur; 1 yemek kaşığı un; 1 tatlı kaşığı salça; çay kaşığı ucu ile karabiber, kimyon, tuz; terbiyesi için: 1,5 su bardağı yoğurt; 1 yumurta sarısı; 1 kaşık un; yarım limon suyu; sos için: 1 kaşık tereyağı; toz kırmızı biber, nane. Yapılışı: 1. Bulgurun içine un, baharatlar ve salça eklenir, 1 bardak sıcak su konarak 15 dakika şişmesi beklenir. 2. Şişen bulgurlar ılık su yardımıyla yoğrulur ve küçük yuvarlamalar yapılır. 3. Tavuk haşlanır, suyu tencereye konur ve tiftiklenen göğüs eklenir. 4. Yumurta ve yoğurt çırpılır, un eklenir ve tenceredeki sıcak sudan azar azar eklenerek terbiye ılıyana kadar karıştırılır. 5. Terbiye tencereye eklenir ve kaynamaya bırakılır. 6. Kaynayınca tavuk ve köfteler ilave edilir, biraz daha kaynatılır. 7. Ayrı bir yerde tereyağı eritilip kırmızı biber ve nane ile sos hazırlanır, çorbanın üzerine dökülür. Tarif, nefisyemektarifleri.com sitesinden alınmıştır.