Közde tavuk yahnisi yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, tavuk yahnisi yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 kilo kemikli tavuk eti (bütün tavuk da kullanılabilir, parçalayarak); 2-3 adet patates; 2 adet yeşil biber ve 1 adet kırmızı biber; 15 adet arpacık soğan veya 1 adet kuru soğan; 1 yemek kaşığı salça; 1 çay kaşığı kekik, karabiber, pul biber; 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ; 4,5 su bardağı sıcak su; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Tavukları sıvı yağda arkalı önlü mühürleyin ve ayrı bir tabağa alın. 2. Aynı tencerede soğan ve biberleri kavurun, içine salçayı ilave edip bir süre daha kavurun. 3. Patatesleri ilave edip hepsini kavurun, baharatlarını ekleyin. 4. Tavukları ilave edin, suyunu ekleyip tencerenin kapağı kapalı orta ateşte patatesler ve tavuklar pişene kadar pişirin. Tavuk yahnisi yaparken düdüklü tencere, fırın veya normal tencere kullanılabilir.