Tel kadayıf hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı un; 1 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı nişasta (isteğe bağlı); 1 çay kaşığı sirke (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Un, su, tuz ve isteğe bağlı olarak nişasta ve sirke bir karıştırma kabında homojen bir karışım elde edilene kadar iyice karıştırılır. 2. Karışım, el ile yoğrulmaya başlanır ve hamurun elastik bir kıvama gelmesi hedeflenir. 3. Hamur yoğrulduktan sonra, üzeri temiz bir bezle örtülerek yaklaşık 30 dakika dinlendirilir. 4. Dinlenen hamur, unlu bir zeminde ince bir şekilde açılır. 5. Hamur, ince şeritler halinde kesilerek tel kadayıf formu verilir. 6. Hazırlanan tel kadayıf şeritleri, önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 15-20 dakika boyunca, altın rengini alana kadar pişirilir.