Pastane poğaçası tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 paket kuru maya - 2 çorba kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz (iyotsuz) - 0,5 su bardağı süt - 1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ - 6 su bardağı un - 250 gram tereyağı - 1 adet yumurta akı (küçük boy) - 1 adet yumurta sarısı - 1 tatlı kaşığı bitkisel sıvı yağ - Çörek otu veya susam Yapılışı: 1. Kuru maya, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve ılık sütü bir kapta karıştırın. 2. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin. 3. Tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyin. 4. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamuru bezelere ayırın ve tepsiye yerleştirin. 6. Poğaçaların üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ karışımını sürün, çörek otu veya susam serpin. 7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!