• Buradasın

    Tel kadayıf hamuru nasıl hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tel kadayıf hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı un 13;
    • 1 su bardağı su 13;
    • yarım su bardağı mısır nişastası 13;
    • yarım su bardağı sıvı yağ 13;
    • bir fiske tuz 13.
    Hazırlanışı:
    1. Un, nişasta, tuz, yağ ve suyu derin bir kasede karıştırın 13.
    2. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirin 14.
    3. 5 dakika dinlendirin 14.
    4. Hamuru sıkma torbasına alın, köşesini ince kesin 3.
    5. Tavayı kızdırın 3.
    6. Hamuru sarmal şekilde tavaya sıkın 3.
    7. 30 saniye pişirdikten sonra tahta çubukla tavadan alın 3.
    8. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi tekrar edin 3.
    9. Üzerini bezle örtüp soğumaya bırakın 14.
    Tel kadayıf hamuru ile cevizli kadayıf veya kadayıf sarma gibi tatlılar yapılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Taze tel kadayıf nasıl saklanır?

    Taze tel kadayıfın saklanması için iki yöntem önerilir: 1. Buzdolabında Saklama: Tel kadayıf, paketi açılmadan ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında saklanabilir. 2. Buzlukta Saklama: Tel kadayıf, hem çiğ, hem de kavrulduktan sonra buzluğa konulabilir.

    Tel kadayıfın püf noktası nedir?

    Tel kadayıf yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Şerbet soğuk olmalı: Tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekir; aksi takdirde kadayıf hamurlaşabilir. Kadayıf tel tel açılmalı: Kadayıf, birbirine yapışmaması ve tel tel ayrılması için keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilmeli ve iyice açılmalıdır. Ceviz iri olmalı: Tatlının arasına serpiştirilen ceviz veya fındık çok öğütülmemeli, hafif dişe gelecek büyüklükte minik parçalı olmalıdır. Sıkıştırma işlemi: Kadayıf ve cevizlerin üzerine bir tepsi yardımıyla iyice bastırılmalıdır; bu işlem denge sağlar. Fırın sıcaklığı: Tatlı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst nar gibi kızarana kadar pişirilmelidir.

    En güzel tel kadayıf nasıl yapılır?

    En güzel tel kadayıf yapımı için iki farklı tarif: 1. Nefis Yemek Tarifleri'nde yer alan tel kadayıf tatlısı tarifi: Malzemeler: 500 gr taze yaş kadayıf, 1,5 su bardağı çok ince çekilmemiş fındık (ceviz veya fıstık da olabilir), 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı, 4 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu. Yapılışı: Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın, sonra limon suyunu ekleyip altını kapatın. Kadayıfı açıp elinizle iyice açın. Tereyağını tavada yakmadan eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin, elinizle iyice yedirin. Kadayıfın yarısını borcama eşit şekilde dağıtıp bastırın, üzerine fındıkları serpin ve kalan kadayıfı ekleyin, tekrar bastırın. 200 derecede nar gibi kızartın ve fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti her yerine dökün. 2. Yemek.com'da yer alan tel kadayıf tatlısı tarifi: Malzemeler: 250 gr tel kadayıf, 400 gr çikolata kreması, 125 gr tereyağı, 1 kase fındık içi, 2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu, 1 yemek kaşığı Antep fıstığı. Yapılışı: Su ve şekeri 10 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip 1,2 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Tel kadayıf ile eritilmiş tereyağını karıştırın. Strec filmin üzerine bir tutam tel kadayıf, üzerine çikolata kreması ve fındık parçaları koyun, tekrar bir tutam tel kadayıf ekleyip strec filmi top şeklinde sarın. Topları derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Dondurucudan çıkardığınız topları yağladığınız fırın tepsisine dizin ve 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklık geçince soğuk şerbeti dökün ve Antep fıstığı veya fındıkla süsleyin. Tel kadayıf yaparken kadayıfın tazeliği, tereyağı seçimi ve şerbetin kıvamı gibi unsurlara dikkat etmek önemlidir

    Tel kadayıfa hangi harç konur?

    Tel kadayıfa genellikle ceviz veya fıstık harcı konur.

    Cevizli tel kadayıf malzemeleri nelerdir?

    Cevizli tel kadayıf malzemeleri: Tatlı için: 500 gram tel kadayıf; 200 gram eritilmiş tereyağı; 350 gram dövülmüş ceviz içi. Şerbet için: 3 su bardağı toz şeker; 3 su bardağı su; 1-2 damla limon suyu. Ayrıca, üzeri için ince çekilmiş Antep fıstığı kullanılabilir.

    Tel kadayif hamuruna süt konur mu?

    Evet, tel kadayıf hamuruna süt konur. Sütlü tel kadayıf tariflerinde, şerbeti hazırlamak için süt kullanılır.

    Tel kadayıfa neden tel kadayıf denir?

    Tel kadayıf, hamurunun ince tel tel doğranmış olmasından dolayı bu adı almıştır. Tel kadayıf hamuru, özel kalıplardan ince şeritler halinde dökülerek sıcak sac üzerinde kurutulur.