Focaccia sandviç ekmeği yapmak için gerekli malzemeler: Focaccia için: 500 g un, 325 g su, 9 g tuz, 5 g yaş maya, 50 g zeytinyağı, 2 dal taze kekik, 1 dal taze biberiye. Pesto sos için: 65 g zeytinyağı, 125 g fesleğen, 1 diş sarımsak, 25 g kavrulmuş çam fıstığı, 50 g toz Parmesan peyniri, 1 g tuz, 1 g karabiber. İç malzeme için: 1 dilim dana mortadella salamı, 1 büyük boy mozarella peyniri. Yapılışı: 1. Mayayı biraz suda çözdürün, zeytinyağın yarısını ve diğer hamur malzemelerini ekleyin, yoğurun. 2. Homojen bir kıvam elde ettiğinizde hamuru 35-40 dakika mayalanmaya bırakın. 3. Mayalanan hamuru fırın tepsisine koymadan önce tepsiyi yağlayın, hamuru 2 parmak kalınlığında yayın. 4. Önceden ısıtılmış 190 derece buharlı fırında, üstü renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 5. Fırından aldıktan sonra kalan zeytinyağını ekmeğin üstüne sürün. 6. Ekmeği dikdörtgen şeklinde kesin, alt kısmına pesto sos sürün, üzerine sırasıyla dana mortadella salamı ve mozarella peyniri ekleyin. Püf noktaları: Focaccia hamurunu en az 30 dakika mayalanmaya bırakın. Oda sıcaklığının yüksek olması, hamurun daha çabuk mayalanmasını sağlar. Fırını önceden ısıtarak her tarafın eşit pişmesini sağlayabilirsiniz. Hazırladığınız focaccia sandviçi, pamuklu beze sararak saklayabilirsiniz.