Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portekiz pastanesi tatlısı "pasteis de nata" yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 rulo milföy hamuru 23;
- 500 ml süt 23;
- 3 yemek kaşığı un 23;
- 1 çubuk tarçın 23;
- 250 gr toz şeker 23;
- 100 gr su 23;
- 3 yumurta sarısı ve 1 tüm yumurta 23.
Yapılışı:
- Milföy hamurunu rulo şeklinde sarın ve 1,5 cm kalınlıkta kesin 2. Yağlanmış cupcake kalıplara yerleştirin 2.
- Derin bir tencerede sütü, unu ve tarçını karıştırın, pişirmeye başlayın 2.
- Diğer tarafta suyu ve şekeri 3 dakika boyunca kaynatın 2.
- Kaynamış şekeri un-süt karışımına ekleyin, 2-3 dakika pişirin 2.
- Yumurtaları ekleyin 2.
- Bu kremayı milföy hamurların üzerine dökün 2.
- 250 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin 2. Üzeri kızardıktan sonra pişmiş demektir 2.
Alternatif tarif:
- 1 paket milföy hamuru 4;
- 170 ml su 4;
- 3 su bardağı süt 4;
- 2,5 su bardağı toz şeker 4;
- 7 adet yumurta sarısı 4;
- 1 adet limon kabuğu 4;
- 1 adet portakal kabuğu 4;
- 3 yemek kaşığı un 4;
- 1 adet çubuk tarçın 4.
- Tepsiyi yağlamak için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı 4;
- Üzeri için: Toz tarçın 4.
Yapılışı:
- Limon ve portakal kabukları, su, şeker ve çubuk tarçını tencereye ekleyin, kaynatın 4. 7-8 dakika koyulaşana kadar pişirin 4.
- Süt ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve pişirin 4.
- Şerbeti yavaş yavaş ekleyerek birbirine yedirin 4.
- Ilıdıktan sonra yumurta sarılarını ekleyin, karıştırın 4.
- Karışımı süzgeçten geçirin 4.
- Milföy hamurlarını üst üste
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: