• Buradasın

    Hösmerim tatlısı nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Höşmerim tatlısı, özellikle Balıkesir yöresiyle özdeşleşmiş bir tatlıdır 125.
    Ancak, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de benzer versiyonları bulunur:
    • Çankırı Höşmerim Tatlısı: Tuz eklenmesi ve bal ile servis edilmesiyle ayırt edilir 13.
    • Kırşehir Höşmerim Tatlısı: Un, tereyağı, şeker, süt ve su ile yapılır, üzerine fındık serpilir 5.
    • Konya Höşmerimi: Kaymak ve su ile yapılır, sıcak servis edilir 1.
    • Mengen Höşmerimi: Un, tereyağı, şeker ve su ile yapılır, üzerine badem serpilir 5.
    • Sivrihisar Höşmerim Tatlısı: Un, tereyağı, şeker ve su ile yapılır, üzerine antep fıstığı serpilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Höşmerim tatlısı nasıl yapılır?

    Höşmerim tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 4 su bardağı un; 1 yumurta; 65 g tereyağı; 1 tutam tuz; 1 çay bardağı ceviz içi; 4 bardak toz şeker; 4 bardak su. Yapılışı: 1. Un, yumurta ve tuzla iri iri oğmaç yapılır. 2. Bir tavada tereyağı eritilir, kızdırılır. 3. Daha önce yapılan oğmaç tavaya dökülür. 4. Kavrulan karışım bakır tepsiye dökülür ve düzlenir. 5. Şeker, suyla kaynatılır. 6. Karıştırmadan dinlenmeye bırakılır, yarım saat sonra servis yapılır.

    Höşmerim tatlısı içinde ne var?

    Höşmerim tatlısı genellikle şu malzemelerden yapılır: taze peynir (mayalı veya lor); irmik; toz şeker; yumurta sarısı; tereyağı (bazı tariflerde); vanilin (bazı tariflerde). Malzemelerin oranı ve türü, yöreden yöreye değişiklik gösterebilir.