Nevşehir tahinli simidi yapmak için gerekli malzemeler: en taze un; su; tuz; maya; tahin. Yapılışı: 1. Bir tencerede süt, su, tereyağı ve sıvı yağı ısıtın, tereyağı tam erimeden ocaktan alın. 2. Maya, şeker, tuz, tahin ve yumurtayı ekleyip karıştırın. 3. Unu eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 4. Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun açın, ikiye katlayıp kıvırın. 6. Simitleri önce pekmezli suya, sonra susama bulayın ve tepsiye aralıklarla dizin. 7. 10 dakika tepside dinlendirdikten sonra 200 derece fırında pişirin. Nevşehir tahinli simidi, odun fırınında pişirildiğinde daha lezzetli olur.