Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nevşehir Tahinli Simidi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 paket instant maya 2
- 150 gr tereyağı 2
- 1 küçük su bardağı sıvı yağ 2
- 1 küçük çay bardağı tahin 2
- 2 tatlı kaşığı tuz 2
- 4 yemek kaşığı şeker 2
- 2 adet yumurta 2
- 1 su bardağı süt 2
- 1 su bardağı su 2
- Yaklaşık 7-8 bardak un (kontrollü kullanın) 2
- Üzeri için; 4 yemek kaşığı pekmez, 10 yemek kaşığı su, susam 2
Yapım Aşamaları:
- Bir tencerenin içine sütü, suyu, tereyağı ve sıvı yağı koyup ocakta yaklaşık 2-3 dakika ısıtın, tereyağı tam erimemiş olmalı 2.
- Ocaktan alıp; mayayı, şekeri, tuzu, tahini, yumurtasını ilave edip karıştırın 2.
- Unu eleyerek ilave edip yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin, 5 dakika kadar yoğurun 2.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın 2.
- Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun açıp ikiye katlayıp kıvırın 2.
- Önce pekmezli suya, sonra susama bulayıp tepsiye aralıklarla dizin 2.
- 10 dakika tepside dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin 2.
Nevşehir Tahinli Simidi'nin tarihsel geçmişinin 1700'lü yıllara dayandığı bilinmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: