Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nevşehir tahinli simidi yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Bir tencerede süt, su, tereyağı ve sıvı yağı ısıtın, tereyağı tam erimeden ocaktan alın 4.
- Maya, şeker, tuz, tahin ve yumurtayı ekleyip karıştırın 4.
- Unu eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 4.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın 4.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun açın, ikiye katlayıp kıvırın 4.
- Simitleri önce pekmezli suya, sonra susama bulayın ve tepsiye aralıklarla dizin 4.
- 10 dakika tepside dinlendirdikten sonra 200 derece fırında pişirin 4.
Nevşehir tahinli simidi, odun fırınında pişirildiğinde daha lezzetli olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: