Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Batırık yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur 13;
- 1 su bardağı tahin 13;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 13;
- 1 küçük boy kuru soğan 13;
- Yarım demet maydanoz 13;
- 2 yeşil biber 13;
- Yarım demet nane 13;
- 5-6 taze soğan 13;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- Yarım limon suyu 13;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 13;
- 1 çay kaşığı kimyon 13;
- 5 su bardağı soğuk su 13;
- 1 çay bardağı soğuk su 13;
- 5 yaprak marul 13.
Yapılışı:
- Domates kurusunu üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatın 1.
- Bulguru tepsiye alın ve üzerine 10 dakika beklettiğiniz domates kurusunu ekleyin 1.
- Salçayı da ilave edip yoğurun 1.
- İnce kıyılmış soğan, maydanoz, yeşil biber ve yeşil soğanı ekleyin, yoğurmaya devam edin 1.
- En son tahin ve baharatları ekleyip kıvam alıncaya kadar yoğurun 1.
- Köfteleri şekillendirirken ellerinizi hafifçe ıslatmak, köftelerin daha düzgün ve pürüzsüz olmasını sağlayacaktır 1.
- Bir kısmına elinizle köfte şekli verin, bir kısmını da bir kaseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek karıştırarak sos elde edin 1.
- Batırığı asma yaprağı veya marul ile servis edin 1.
Batırık, İç Anadolu ve Akdeniz yörelerinde genellikle çay saatlerinde yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: